Tellus

Tellus soveltuu joustavan rakenteensa ansiosta useille eri toimialoille, kuten valmistavalle teollisuudelle, tukkukaupalle sekä tilitoimistoille.

Tellus on Tietoajan kehittämä toiminnanohjausjärjestelmä valmistavalle teollisuudelle sekä tukkukaupalle. Telluksen taloushallinnon ohjelmistot soveltuvat hyvin myös muille toimialoille kuten esimerkiksi tilitoimistoille. Telluksen eri ohjelmistot voidaan ottaa käyttöön myös itsenäisinä sovelluksina. Esimerkiksi Telluksen kirjanpito-, reskontra- ja palkanlaskenta -ohjelmistot soveltuvat useille eri toimialoille kuten tilitoimistojen vaativaan ammattikäyttöön. Palkanlaskenta-ohjelmistoa käytetään myös lukuisissa isännöintitoimistoissa. 

Telluksen taloushallinnon osio kattaa myynti- ja ostoreskontrat, kirjanpidon ja kustannuslaskennan sekä palkanlaskennan. Materiaalihallinnon osassa on myyntitilausten käsittely, ostovalvonta, varastonvalvonta, laskutus sekä laskutustilastot. Reskontrissa on huomioitu valuuttakäsittely, laskut sekä tilaukset voidaan tulostaa myös eri kielisinä. Sähköinen laskutus voidaan Telluksessa toteuttaa useilla ei tekniikoilla, kuten hyödyntämällä iPosti-palvelua, EDI-yhteyttä sekä Finvoice-standardia. 

Telluksen nykyaikainen ja joustava käyttöliittymä mahdollistaa käyttäjäkohtaisen työpöydän määrittelyn, jolloin näytöllä on ryhmiteltynä vaan ne toiminnot, joita ko. käyttäjä työssään tarvitsee. Monipuoliset selailutoiminnot tehostavat käyttöä. Esimerkiksi ostotilausta kirjattaessa voidaan katsoa asiakkaan maksukäyttäytymistä sekä varatotilannetta kyseisen tuotteen tai palvelun osalta.  

Uudet käyttöönotot tehdään tänä päivänä pääosin pilvipalveluna, jolloin ohjelmistoja käytetään internetin välityksellä. Pilvipalvelu helpottaa ohjelmistoasennuksia sekä nopeuttaa ohjelmistotukea. Tellus skaalautuu yrityksen koon mukaan muutaman työaseman järjestelmistä satojen työasemien kokonaisratkaisuihin saakka. Telluksen kehityksessä on hyödynnetty Progress-sovelluskehitintä.