Ajankohtaista
Domus Portaalin avulla työskentelet missä vain

Domus Portaali on isännöitsijän työväline asiakastietoihin sekä viestintään. Domus Portaalista löytyy helposti ja nopeasti taloyhtiöiden kirjanpidon raportit ja muut asiakirjat. Esimerkiksi tuloslaskelmasta, taseesta, päivä- ja pääkirjasta saadaan avautumaan myös tositteet kuten ostolaskut. Domus Portaalin avulla työskentelet missä vain - ajasta ja paikasta riippumatta.

Huoneistotieto.fi tuo uutta tehokkuutta myös hallitustyöskentelyyn

Nyt myös hallituksen tehtävät hoituvat entistä sujuvammin, kun hallitustyössä tarvittavat tiedot löytyvät aina ajantasaisena Huoneistotieto.fi -palvelusta. Huoneistotieto.fi -palveluun on lisätty hallituksen näkymä, josta löytyvät esimerkiksi yhtiön kirjanpidon raportit. Mukana on nyt myös porautuvuutta, esimerkiksi tuloslaskelmasta ja taseesta avautuu haluttaessa tapahtumat tositteineen kuten laskukuvineen. 

Huoneistotieto.fi kulkee mukana ja tuo tiedot entistä nopeammin saataville

Huoneistotieto.fi -palvelu on nyt käytettävissä sekä selaimella että mobiililaitteilla. Huoneistotieto.fi -applikaatio on ladattavissa Apple ja Android -puhelimiin. Käyttäjän on helppo päivittää ja tarkastella omia tietojaan applikaation avulla. Tiedot pysyvät aina mukana ja viestit saavuttavat vastaanottajan nopeasti ja ne ovat aina luettavissa laitteella kuin laitteella jolla kirjaudutaan Huoneistotieto.fi -järjestelmään. Huoneistotieto.fi tekee tiedosta näkyvää ja viestinnästä sujuvaa.

Nyt saatavilla uusia koulutusvideoita: Lainaosuuslaskenta ja Domus Portaali

Olemme päivittäneet koulutustarjontaamme sähköisen taloushallinnon ja lainaosuuslaskennan verkkokursseilla. Verkkokurssien etuna on riippumattomuus ajasta ja paikasta. Videoiden käyttäminen oppimiseen on myös tehokasta, sillä koulutukseen sisältyviä videoita voi katsoa tilausjakson aikana monta kertaa ja edetä opinnoissa omaan tahtiinsa.

Sähköisen taloushallinnon verkkokurssilla käydään läpi sähköiseen taloushallintoon siirtyminen vaiheittain. Koulutusvideoiden aiheina ovat verkkolaskujen käsittely, paperilaskujen muunto sähköiseen muotoon, ostolaskujen sähköinen hyväksyntä, kirjanpidon tekeminen paperittomasti, sähköinen tilinpäätösaineisto ja eArkisto sekä sopimuslaskutus.

Uusin verkkokurssi käsittelee lainaosuuslaskentaa. Kurssi koostuu neljästätoista koulutusvideosta, joiden yhteispituus on noin 74 minuuttia.

Saatavilla on myös Domus Portaalin käyttöönottoon liittyvä koulutusvideo. 

Lisätietoja koulutuksesta löytyy tästä linkistä.

Myös osa Domus-ohjeista on uudistettu ja ne löytyvät Domus Intrasta. Uudet ohjeet ovat saaneet sisältöuudistuksen myötä myös entistä luettavamman ulkoasun.

Domus Portaali - uusi viestintä- ja tietokanava isännöinnin ja asukkaiden välillä

Domus Portaali avaa uuden viestintä- ja tietokanavan isännöitsijätoimiston ja asukkaisen välille. Järjestelmän tavoitteena on parantaa vuorovaikutusta, lisätä avoimuutta ja mahdollistaa entistä paremmin osakkaiden osallistumisen taloyhtiön asioita koskevaan päätöksentekoon. Domus Portaalissa sisällöntuotanto on automatisoitu, jotta asiasisältö pysy aina ajantasaisena tarjoten käyttäjille tuoretta tietoa asumiseen, omistamiseen sekä hallitustyöskentelyyn.

Domus Portaali helpottaa jokapäiväistä työskentelyä ja viestintää. Portaalin integroidut osat tekevät työskentelystä sujuvaa ja visualisoivat tiedon, jotta sitä on helppo käsitellä. Portaalin käyttö on vaivatonta, sillä tietoja ei tarvitse erikseen siirtää eri alustoille vaan ne ovat aina saatavilla.

Domus Portaalin avulla isännöitsijätoimisto voi tarjota taloyhtiöiden asukkaille paremman asiakaskokemuksen ja samalla vahvistaa omaa kilpailukykyä. Domus Portaalissa on kaksi näkymää, josta toinen on isännöitsijätoimiston keskitetty näkymä asiakastietoihin ja jonka avulla suoritetaan monikanavaista viestintää. Huoneistotieto.fi -näkymä on tarkoitettu asukkaille, jonka kautta näkyy henkilökohtainen sisältö.

 

ISÄNNÖITSIJÄ

Paranna asiakaskokemusta tekemällä tieto näkyväksi ja viestintä sujuvaksi.

ASUKAS

Yhteystietojen päivittäminen ja maksutilanteen tarkastaminen käy helposti ja nopeasti.

HALLITUS

Portaalissa yhtiön asiakirjat, ostolaskutiedot ja kirjanpidon raportit ovat aina käden ulottuvilla.

 

Domus kiinnosti Isännöintipäivillä Lahdessa

Isännöintipäivät on käyty läpi ja hyvillä mielin on kotiuduttu taas toimistollemme. Osastolla oli varsin vilkasta ja uudet tuotteet kiinnostivat uusia ja nykyisiä asiakkaitamme. Etenkin mobiiliratkaisut herättivät laajaa kiinnostusta.  

Kiitos kaikille, jotka kävivät osastollamme. Järjestelyt sujuivat hyvin Lahdessa. Palaute oli rakentavaa ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.  

 

Uusi mobiiliapplikaatio kiinnosti kesäpäivillä.

Domus-kesäseminaari keräsi aurinkoiseen Turkuun noin 120 osaanottajaa. Tilaisuudessa esiteltiin ensimmäistä kertaa mobiiliapplikaatio, eli Domus-ohjelmisto joka voidaan ladata matkapuhelimeen ja jonka kautta voidaan välittää Domuksessa jalostettua tietoa käyttäjätasolle.

Mobiiliapplikaatio toimii myös kaksisuuntaisena viestintävälineenä isännöitsijätoimiston sekä asukkaiden, hallituksen ja muun henkilöstön välillä. 

Asukas ja hallitus keskiöön isännöintijärjestelmässä

Domus-portaali avaa nykyaikaisen liittymän isännöitsijän ja asukkaiden välille. Yhteystietojen päivittäminen ja maksutilanteen tarkastaminen käy asukkaalta helposti ja nopeasti.

Hallitukselle järjestelmä tarjoaa ajankohtaista tietoa taloyhtiön taloudesta. Portaalissa yhtiön asiakirjat, ostolaskutiedot ja kirjanpidon raportit ovat aina käden ulottuvilla.

Rauhallista Joulua!

Tietoajan väki toivottaa kaikille asiakkaillemme sekä yhteistyökumppaneillemme Rauhallista Joulua sekä Menestyksellistä Uutta Vuotta 2018!

Tietoajan Glögitilaisuus

Tarjoamme asiakkaillemme glögiä ja jouluista purtavaa Turun toimipisteessä torstaina 21.12.2017. Ovemme ovat avoinna alkaen klo 14:00 ja sulkeutuvat noin klo 16:00. Toimitilamme sijaitsevat World Trade Centerissä, osoite on Veistämönaukio 1-3, Turku (A-porras ja 4.kerros). Tilaisuus on vapaamuotoinen. Kerromme glögin lomassa miten kannattaa valmistautua EU:n tietosuoja-asiaan (GDPR) ja miten sähköinen osakehuoneistorekisteri tullaan huomioimaan Domuksessa. 

 

 

 

Domuksen tuotekehitys tapahtuu Suomessa

Domus-isännöintijärjestelmän käyttäjämäärät ovat kasvaneet tasaisesti, ja nykyisin Domusta käyttääkin jo noin 300 isännöitsijätoimistoa Suomessa. Tämä vastaa yli 40%:n markkinaosuutta isännöitsijätoimistoissa. Domuksen tuotekehitys ja tukipalvelut kuten myös tiedot ovat Suomessa. Lue lisää...

Tellus luottaa Progress -tietokantaan

Progressilla tehty Tellus -toiminnanohjausohjelmisto hyrrää luotattavasti Progress -tietokannan päällä. Progress on ollut yhtäjaksoisesti käytössä maailmanlaajuisesti vuodesta 1984. Seitsemän kymmenestä maailman johtavasta lentoyhtiöstä, kaikki kaksikymmentä johtavaa pankkia maailmassa, yhdeksän kymmenestä telekommunikaatio yhtiöstä, kolme viidestä maailman rahtilaivayhtiöstä ja monet muut pienet ja suuret yritykset käyttävät Progress -sovelluksia.

Tellus -ohjelmisto sisältää kattavasti yrityksen tarvitsemat tietojenkäsittelysovellukset. Sovellustietokannan alustana voi olla Linux, Unix, Aix, Windows ym. Tellus on Tietoajan kehittämä toiminnanohjausjärjestelmä. Lue lisää ...

 

 

Tietoaika Oktoberfest 13.10.2017

Järjestämme perjantaina 13. lokakuuta Tietoajan laajennetuissa tiloissa Oktoberfest -henkisen asiakastilaisuuden, johon kaikki asiakkaamme ovat tervetulleita. Tilaisuus on vapaamuotoinen, avoimet ovet aukeavat klo 14:00 ja sulkeutuvat noin klo 18:00

Tilaisuuden sisältö:

 • Showroom: Domuksen tulevaisuuden näkymät ja uusimmat ominaisuudet
 • Kysymysklinikka: kysy ohjelmistotuelta mitä olet halunnut tietää Domuksesta
 • Olut tasting - tutustu eri oluiden makuihin
 • Oktoberfest -henkistä ruokaa ja juomaa tarjolla koko tilaisuuden ajan 

Samalla juhlistamme Tietoajan 30 vuotista taivalta. Emme muistele vanhoja vaan katsomme tulevaisuuteen.

Paikka: Tietoaika Oy, Veistämönaukio 1-3, 20100 Turku. Toimisto sijaitsee Turun WTC-rakennuksen A-portaan ylimmässä kerroksessa.

Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä

 

 

Domus Isännöintipäivillä

Domus on mukana totuttuun tapaan Isännöintipäivien näyttelyssä 6.-7.9. Tule tapaamaan meitä osastolle 82-83 ja samalla kuulemaan tuoreimmat Domus-kuulumiset. Esillä luonnollisesti myös jotain uutta ja ennennäkemätöntä Domuksessa.

Domuksen käyttäjämäärät ovat kasvaneet tasaisesti, ja nykyisin Domusta käyttääkin jo noin 300 isännöitsijätoimistoa Suomessa. Tämä vastaa yli 40 %:n markkinaosuutta isännöitsijätoimistoissa. Domuksen tuotekehitys ja tukipalvelut tuotetaan Suomessa. Myös kaikki palvelimemme sijaitsevat Suomessa.

Tietoajan väestä Isännöintipäivillä mukana ovat Annastiina Junnila, Merja Haukka, Jani Vilokki, Vesa Tiuttu sekä Juha Peltonen.  

Tervetuloa osastollemme!

 

 

Virtuaalikoulutus on nopeaa ja tehokasta

Virtuaalinen etäkoulutus soveltuu erinomaisesti täydentämään asiakkaalla tapahtuvaa laajempaa koulutusta tai kurssia sekä erittäin hyvin myös pienempien asiakokonaisuuksien kouluttamiseen.

Virtuaalikoulutus räätälöidään aina asiakkaan tarpeen mukaiseksi. Käsiteltäviä aiheita voi olla useita, tai vaihtoehtoisesti koulutusjaksot voivat olla lyhyitä ja tiiviitä keskittyen vain tiettyyn asiakokonaisuuteen kerrallaan. Koulutuksen kesto riippuu käsiteltävistä aiheista.

Virtuaalikoulutusta on saatavissa myös kesän aikana. Laajempi kurssiohjelma julkaistaan alkusyksystä.

Lue lisää virtuaalisesta etäkoulutuksesta.

Asukasviestintään uutta tehokkuutta

iDomus-internetjulkaisujärjestelmää on uudistettu. Automaattista tiedon päivittymistä Domus-isännöintijärjestelmästä taloyhtiösivulle on lisätty. Etenkin taloyhtiön hallitukselle järjestelmä tuottaa monipuolista tietoa taloyhtiön hallinnosta. Kirjanpidon raportit, ostolaskut, korjaussuunnitelmat, energiankulutustiedot yms. ovat tarkasteltavissa taloyhtiön sivujen kautta. Tilintarkastajille sekä hallituksen jäsenille järjestelmä tarjoaa mahdollisuuden tilinpäätösaineiston tarkasteluun sekä optiona ratkaisun myös aineiston sähköiseen allekirjoittamiseen. 

Domus Kesäseminaari

Domus Kesäseminaari pidettiin tänä vuonna 6.6.2017 Turun Linnassa. Tilaisuudessa kultiin ajankohtaista tietoa sähköisestä asunto-osakerekisterihankkeesta (ASREK) sekä EU tietosuoja-asetuksesta. Lisäksi kerrottiin sähköisestä taloushallinnosta, sähköisestä allekirjoituksesta, sähköisestä tilintarkastuksesta ja sähköisestä viestinnästä. Lopuksi tutustuimme oppaan johdolla Turun Linnan värikkääseen historiaan.

 

Domus aamiaistilaisuus 30.3.

Järjestämme Domus aamiaistilaisuuden Turussa Radisson Blu Marinassa 30.3.2017. Esittelemme mm. uuden kokonaiskuva-näkymän tehtävienhallinnassa, pikaviestit  sekä toiminnon, joka kertoo käyttäjille uudesta sisällöstä. Tilaisuuden pääpaino on tehtävienhallinnan ja viestinnän osa-alueilla sekä pilvipalveluissa.

Kerromme myös miten sähköistä allekirjoitusta voidaan jatkossa hyödyntää Domuksessa. Ilmoittaudu mukaan! Tilaisuus on maksuton.

Katso tilaisuuden tarkempi sisältö tästä.

 

Uusi selainpohjainen energianseuranta

Domuksen energianseuranta on uudistunut täysin. Uutta ohjelmassa on kaikki. Käyttöliittymä on selainpohjainen ja se toimii myös mobiililaitteilla, joilla voidaan myös syöttää kulutustietoja järjestelmään. Uutta on myös grafiikat, jotka saadaan näkyville myös taloyhtiöiden sivuille. 

Uutta tehokkuutta viestintään

Domus Portaali kokoaa tietopaketin taloyhtiöden hallitusten käyttöön. Hallitukselle tarkoitetussa sivussa löytyy mm. taloyhtiölle tulleet ostolaskut, energiankulutustiedot, kirjanpidon raportteja, erilaisia graafisia esityksiä hoitokuluista ja  -tuotoista. Domus Portaali lisää läpinäkyvyyttä ja avoimmuutta kun tärkeät tiedot taloyhtiön asioista ovat heti hallituksen nähtävissä. Domus Partaalin sisältöä tullaan laajentamaan ja seuraavaksi siihen tullaan lisäämään taloyhtiön PTS-suunnitelma.

Osa sisällöstä voidaan avata myös asukkaiden tarkasteltaviksi. Esimerkiksi taloyhtiön energiankulutustiedot voidaan näyttää kaikille taloyhtiön asukkaille porraskäytävänäytöllä tai taloyhtiön kotisivuilla.

 

 

Elokuun Domus aamiaistilaisuudet

Järjestämme Domus aamiaistilaisuuksia elokuussa Tampereella, Turussa, Vantaalla, Oulussa ja Jyväskylässä. Tilaisuudet ovat tarkoitettu sekä Domusta käyttäville että Domuksesta kiinnostuneille isännöintiyrityksille. 

Digitalisaatio haastaa kyseenalaistamaan olemassa olevat toimintatavat ja luomaan ne uudelleen, entistä toimivammiksi ja joustavammiksi. Domus aamiaistilaisuuksissa käymme läpi digitalisaation mahdollisuuksia sidosryhmäviestinnässä sekä tehtävienhallinnassa isännöintitoimialalla. Sähköisen viestinnän sekä tehtävienhallinnan ratkaisut voivat olla osa Domuksen kiinteistöhallinnon kokonaisratkaisua, mikä mahdollistaa merkittävän työajan ja kustannusten säästöä ja luo samalla entistä tehokkaampia menettelytapoja. Viestinnän tulee olla oikea-aikaista ja tavoittaa kohderyhmänsä eri viestintäkanavien kautta. Tilaisuuksissa kerromme myös Domuksen viimeisimmät kuulumiset, tutustumme pilvipalvelujen käyttöön eri päätelaitteilla sekä mobiilikäyttöisiin sovelluksiin. Esittelemme, miten huoneistojen pohjapiirustuksia on mahdollista monipuolisesti hyödyntää Domuksen pilvipalvelussa. Lisäksi kerromme miten porraskäytävänäytöt voivat olla osana Domuksen asukasviestintää. 

Ajankohdat ja paikkakunnat:

 • 23.8.2016  Solo Sokos Hotel Torni, Tampere
 • 24.8.2016  Radisson Blu Hotel Marina Palace, Turku
 • 25.8.2016  Break Sokos Hotel Flamingo, Vantaa
 • 30.8.2016  Original Sokos Hotel Arina, Oulu
 • 31.8.2016  Original Sokos Hotel Alexandra, Jyväskylä 

Tilaisuuksien pituudet ovat noin 2 tuntia ja ne alkavat klo 8:30 kabinettiaamiaisella. Tilaisuudet ovat maksuttomia. Ilmoittaudu mukaan, vahvistamme ilmoittautumiset ilmoittautumisen yhteydessä annettuun sähköpostiin. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Tilaisuuksiin mahtuu mukaan noin 50 henkilöä/paikkakunta.

 

Ilmoittaudu tästä!

 

Syksyn Domus-kurssit

Koulutus on avain onnistuneeseen käyttöönottoon. Koulutustarjontaamme kuuluvat kurssikalenterin mukaisesti järjestettävät Domus-kurssit sekä asiakaskohtaiset koulutukset, joita voidaan järjestää Tietoajan tiloissa, asiakkaan tiloissa tai virtuaalikoulutuksena.  Syksyn kurssikalenteri löytyy Koulutus-sivulta.

 

 

 

Domus aamiaistilaisuus 30.3.

Järjestämme Domus aamiaistilaisuuden Turussa Radisson Blu Marinassa 30.3.2017. Tilaisuuden pääpaino on sähköisen viestinnän sekä tehtävienhallinnan osa-alueilla, pilvipalveluissa sekä mobiilikäyttössä. Esittelemme Domuksen uusia ominaisuuksia sekä mahdollisuuksia. Ilmoittaudu mukaan! Tilaisuuteen ovat tervetulleita Domusta jo käyttävät toimistot sekä Domuksesta kiinnostuneet toimistot. Tilaisuus on maksuton.

 

 

Vedenkulutuksen automaattilaskutus

Domukseen on saatavilla Vedenkulutuksen automaattilaskutus -laajennus, joka nopeuttaa laskutusta ja vähentää laskutuksessa tapahtuvia virheitä.

Vedenkulutuksen automaattilaskutus mahdollistaa huoneistokohtaisten kulutustietojen muodostamisen suoraan eri vedenmittausjärjestelmien lukema-aineistoista, joten kulutuslukemia ei tarvitse enää syöttää Domukseen manuaalisesti.

Tällä hetkellä Vedenkulutuksen automaattilaskutus -laajennus sisältää liittymät seuraaviin vedenmittausjärjestelmiin:

 • Kamstrup
 • Saint-Gobain
 • Vesiverto

Kysy lisää Tietoajasta.

Ilmoittaudu nyt kevään Domus kursseille!

Kevään Domus kurssikalenteri on julkaistu. Järjestämme erilaisia Domus-kursseja sekä Turussa että Helsingissä. Tutustu kurssitarjontaan koulutus-sivulla ja ilmoittaudu mukaan.

Domus energianseuranta on täysin uusittu

Domus Energianseuranta-ohjelmisto on uusittu täysin. Ohjelmisto on selain- ja mobiililäyttöinen, joka mahdollistaa mm. kulutuslukemien syötön paikan päällä.