Huoneistotieto.fi auttaa tamperelaista taloyhtiötä laskujen seurannassa

Keskellä Hervantaa kohoaa 70-luvun lopulla rakennettu kerrostalo. Asunto-osakeyhtiö Kotipiennar on vireä 34 huoneiston ja 55 asukkaan taloyhtiö.

Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Jarmo Korhonen on viiden hallitusvuotensa aikana ollut mukana kantamassa vastuuta lukuisista talon asioista.

Viisi vuotta sitten taloyhtiön hallitus hoiti asioita vielä perinteiseen tapaan: se tallensi kaikki kokousten pöytäkirjat ja muut asiakirjat mappeihin aikajärjestykseen.

”Sieltä jos jotain lähdit etsimään, niin se oli aikamoinen työ. Kyllä tiedot löytyivät, mutta se vei kauan aikaa, jopa päiviä,” Korhonen toteaa.

Muutama vuosi sitten isännöitsijätoimisto Ilkka Saarisen kehotuksesta taloyhtiössä otettiin käyttöön Huoneistotieto.fi -palvelu.

”Kun sinne sitten kirjauduin sisään, niin heti tajusin, miten kätevä se on,” Korhonen muistelee vuosien takaista käyttöönottoa.

Nyt minkä tahansa tärkeiden tietojen tarkistaminen onnistuu hetkessä Huoneistotieto.fin kautta. Korhonen käyttääkin palvelua ahkerasti.

”Palvelun eri toiminnoista laskujen seuranta on minulle ylivoimainen ykkönen, koska puheenjohtajana laskutusta joutuu seuramaan hyvin tarkkaan. On valtava edistysaskel, että isännöitsijälle tullut lasku näkyy välittömästi minullekin.”

Korhonen muistelee vuosien takaista tapausta, jossa taloyhtiölle oli lähetetty vahingossa sama huoltolasku kahteen kertaan. Huoneistotiedossa laskuja selatessa oli helppo huomata saman viitenumeron toistuvan kahdessa eri laskussa. Näin virhe löydettiin ja saatiin reklamoitua.

“ Huoneistotieto.fi tarjoaa sitä kuuluisaa avoimuutta parhaimmillaan.”

Jarmo Korhonen

Tervetulleita apuja hallitustoimintaan

Korhosen mielestä Huoneistotieto.fi on erittäin hyvä työkalu. Laskujen seurannan lisäksi hän kokee sen nopeuttavan ja helpottavan kokouspöytäkirjojen kopiointia ja arkistointia.

”Nämä työkalut ovat tulevaisuutta ja erittäin tervetulleita apuja hallitustoimintaan. Puheenjohtajuus voi olla aika kuluttavaa, kun on ihmisten rahoista vastuussa, vaikka meillä taloyhtiössä onkin asiat hyvin järjestyksessä, Korhonen pohtii.

Kotipientareen hallitus koostuu viidestä varsinaisesta jäsenestä sekä kahdesta varajäsenestä. Hallitus viestii paljon jo sähköisesti, mutta jäsenten keski-ikä on korkea ja varsinaisista jäsenistä kaksi ei käytä nettiä.

”Heille toimitamme tietenkin asiakirjat paperilla, mutta kaikkien muiden kanssa olemme hoitaneet asiat sähköisesti jo pitkään.”

Korhosen osalta Huoneistotieto.fin käyttö on tulossa pian päätökseen, sillä hän on vastikään myynyt osakehuoneistonsa ja siirtynyt omakotiasujaksi. Entisen taloyhtiönsä hallitusvastuuta hän aikoo kuitenkin jatkaa niin kauan kuin on tarvetta.

”Taloon on tulossa suuria remontteja, joiden eteen on tehty töitä. Haluan katsoa, että ne saadaan alkuun ennen kuin jätän asiat muiden käsiin. Tietotaitoa meillä taloyhtiössä kyllä löytyy”, Korhonen lisää luottavaisena.

Korhosen mukaan myös yhteistyö isännöintitoimisto Ilkka Saarisen ja isännöitsijä Anssi Roivaisen kanssa on sujunut mainiosti.

”Teknisen avun on saanut nopeasti, ja asiointi on sujunut luontevasti ja ketterästi. En muista kertaakaan törmänneeni happamaan ilmeeseen. Hoidettavien asioiden ja laskutuksen erittäin tarkka seuranta on pitänyt yhteistyön kaikin puolin hedelmällisenä.”

Kiinnostuitko? Kysy meiltä lisää!

Ota yhteyttä