Tiliportaali.fi tuo vauhtia Loimaan Isännöinnin asiakkaiden tilinpäätöksiin

Vuonna 1988 perustettu Loimaan Isännöinti Oy on perinteikäs isännöintitoimisto, jonka vastuulla on kymmenien varsinaissuomalaisten taloyhtiöiden isännöinti.

Loimaan Isännöinnin ja Domuksen yhteistyöllä on pitkät juuret: kiinteistösihteeri Minna Mattilan mukaan Domus-isännöintijärjestelmä otettiin Loimaalla käyttöön jo vuonna 1998.

Uusia ominaisuuksia ja palveluja on otettu käyttöön aina sitä mukaa, kun niitä on tullut tarjolle.

”Huoneistotieto.fi on ollut meillä käytössä nyt kolmisen vuotta ja Tiliportaali.fissä on nyt toinen tilintarkastuskausi menossa,” kiinteistösihteeri Minna Mattila muistelee.

Kehittyneet digitaaliset työvälineet ovat muuttaneet taloyhtiöiden asioiden hoitoa. Isännöitsijöiden kevään kiireinen tilinpäätösurakka sujuu nykyään huomattavasti joutuisammin kuin muutama vuosi sitten.

Asiakirjat perille hetkessä

Loimaan Isännöinti käyttää tilinpäätöksiin Domus-isännöintijärjestelmään kuuluvaa Tiliportaali.fi-palvelua.

Isännöitsijä Mikko Lehtonen kehuu Tiliportaali.fin käyttökokemusta: ”Kun taloyhtiön hallitus käsittelee kokouksessa tilinpäätöksen, niin kaikki asiakirjat saadaan heti järjestelmään ja pian kaikki materiaali on jo tilintarkastajalla tai toiminnantarkastajalla.”

“Nykyään yhtiökokouksia päästään pitämään muutamaa viikkoa tai jopa kuukautta aikaisemmin verrattuna aiempiin vuosiin”

isännöitsijä Mikko Lehtonen

Aiemmin isännöitsijällä vierähti allekirjoitusten keräämisessä, paperien niputtamisessa ja postituksissa helposti useampi päivä tai joskus viikkojakin. Prosessi edellytti paljon manuaalista työtä ja oli riippuvainen useiden ihmisten aikatauluista ja tavoitettavuudesta.

Saman työn kutistuminen ajallisesti puoleen tuntiin näkyy paitsi isännöitsijän työn nopeutumisena, niin hyötynä koko taloyhtiölle.

”Oma kokemukseni on, että nopeutuneen käsittelyn ansiosta nykyään yhtiökokouksia päästään pitämään muutamaa viikkoa tai jopa kuukautta aikaisemmin verrattuna aiempiin vuosiin, kun tilintarkastukset hoidettiin vanhalla tyylillä”, Lehtonen iloitsee.

Hänen mukaansa taloyhtiöissä ollaan tyytyväisiä, kun kokoukset eivät enää veny juhannusviikolle, vaan ne saadaan pidettyä jo aiemmin keväällä.

Nopean sähköisen asiakirjahallinnan merkitys korostuu erityisesti nykyään, kun perinteisen postin jakelu on hidastunut.

Sujuvuutta kaikkiin vaiheisiin

Tiliportaali.fi mahdollistaa myös kaikenlaisten muutosten tekemisen tilinpäätösmateriaaliin aiempaa sutjakammin.

” Tilinpäätökset tehdään samalla periaatteella kuin ennenkin, mutta jos tilintarkastaja huomauttaa, että materiaalissa on virheitä tai tietoja puuttuu, on ne sähköiseen järjestelmään nopeampi korjata verrattuna aikaisempaan”, Minna Mattila sanoo.

” Esimerkiksi jos pöytäkirjoista puuttuu allekirjoituksia, on ne sähköisellä allekirjoituksella helppo kerätä kyseisiltä henkilöiltä eikä heitä tarvitse pyytää käymään toimistolla vetämässä nimensä alle”, Lehtonen lisää.

Kehittyneestä prosessista hyötyvät isännöitsijän ja taloyhtiön lisäksi myös tilintarkastajat. Loimaan Isännöinnin kokemuksen mukaan hekin ovat päässeet Tiliportaali.fi -palvelun kanssa sinuiksi nopeasti.

”Ensimmäisillä kerroilla tuli joitain tarkentavia kysymyksiä portaalin käytöstä, mutta nyt homma sujuu jo hyvin,” Mattila sanoo.

Mattila on todistanut työssään Domus-ratkaisun kehitystä nykyisenlaiseksi moderniksi isännöintijärjestelmäksi.

”Kaikki Domuksen kehitysvaiheet on vuosien mittaan nähty, ja kyllä muun muassa Huoneistotieto.fi ja Tiliportaali.fi ovat suuria kehitysaskelia eteenpäin”, Mattila summaa.

Kiinnostuitko? Kysy meiltä lisää!

Ota yhteyttä